This forum is about art. If you are interested in something like this, you should register.
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share
 

 About street art

Go down 
AuthorMessage
Tyler
Beginner Artist
Beginner Artist
Tyler

Male
Number of posts : 153
Age : 25
Registration date : 2009-01-21

About street art Empty
PostSubject: About street art   About street art Icon_minitimeSat Feb 21, 2009 3:22 am

Aparuta ca o forma citadina de protest artistic la adresa presiunii exercitate de Statul autoritar si de institutiile acestuia asupra expresiei libere, “arta strazii” ori STREET ART este considerata a fi o manifestare urbana post-graffiti, care a reusit sa depaseasca sintagmele pe care le scriau in grafitti pe zidurile marilor orase artistii revoltati si protestatari. “Arta strazii” face demersuri in sensul integrarii continuturilor artistice in formule publice si deschise spatiilor urbane, tentand o prelucrare a spatiului fizic in paralel cu o sensibilizare a ochiului public! Street Art are mai multe forme de expresie, denumite in functie de tehnicile utilizate. La mai vechile graffiti, asimilate complet, se adauga “frescele” de tip stencils, stickers ori posters.

Desi formele artei contemporane dispun de o paleta exceptional de larga de expresie pentru revolta artistica, iar arta de tip happening poate satisface un public larg, dar educat, “arta strazii” a incercat sa acrediteze ideea ca formele artistice trebuie sa cuprinda si expresii non-conformiste ori marginale de arta, iar publicul poate fi oricat de frust si de needucat, ceea ce inseamna in buna parte periclitarea limitelor paradigmelor artistice. Opunandu-se falsei pudori si conventionalismului care ascunde vicii profunde, individuale sau de sistem, “arta strazii” este un strigat artistic, puternic si sanatos, care reclama dezintoxicarea moralei publice si a regulilor transformate in litera moarta, de care nu mai asculta nimeni.

Artistii care au ales Street Art se opun deasemenea formelor inchistate ale culturii “eterne”, considerand muzeele si expozitiile ca fiind forme insuficiente si limitate pentru accesul la expresia artistica vie, acuta, dar supusa transientei, care nu poate si nici nu vrea sa aiba pretentia accesului la posteritate, asa cum fac artistii consacrati de formulele muzeistice. Caracterul fundamental al acestei Street Art ramane intr-un anume fel cel revolutionar, protestul fata de formele politice ori sociale dogmatice, dar nu se caracterizeaza in nici un caz nici prin imoralitate si nici prin pornografie, accesul la public fiind totusi unul ce vizeaza sensibilitatea si nu unul care frizeaza vulgaritatea.

“Arta strazii” poate fi iconoclasta in sensul ca doreste sa protesteze impotriva poncifelor, impotriva stereotipurilor sociale ori de gandire, dar nu este nici anti-religioasa si nici demolatoare de valori, deoarece ar insemna sa atace insasi libertatea!!! De aceea, reafirm ca expozitia de la Institutul Cultural Roman de la New York este o expozitie care, sub masca “artei strazii”, ascunde mesaje imorale si anti-religioase, care nu au ce cauta nici pe ziduri, nici pe pavaje, si cu atat mai putin intr-o expozitie oficiala, facuta sub egida unui institut cultural national si finantata din bani publici!!!

About street art 2143413990_f816102c1b_o
About street art Barcelona_street_art
About street art Paris-street-art-2007-1About street art London_street_art-1
sursa: http://wordpress.com

_________________
About street art Bann2
Totul e frumos in lume... exista moarte, tristete, durere, ura, singuratate, nemernicie... Whatever, exceptia e confimarea regulii, no?
Back to top Go down
View user profile
 
About street art
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» AMT 1972 Corvette Street Machine
» Modular Building Instructions
» Impala 96 SS Console shifter cable
» Demon, Alien, or other.
» Broadcast House, Shortland Street

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Art's touch :: Cofee house :: Anything place-
Jump to: